Advocaten groningen

Woont in de provincie Groningen? Hebt u letselschade opgelopen? Of vermoed u dat u letselschade hebt? Schakel bij letselschade zo snel mogelijk een letselschade advocaat Groningen in. U kunt namelijk op meerdere manieren schade oplopen, en zo ook letselschade. Bent u bij een ongeluk betrokken en ondervindt u daarbij lichamelijke of geestelijke schade dan is er sprake van letselschade. Een ongeval kan in verschillende dagelijks voorkomende omstandigheden voordoen. In het zo is dat bij een ongeval de opgetreden letsel verwijtbaar en aantoonbaar is door de gedragingen van andere personen, dan kunt u mogelijk in aanmerking komen van een letselschade vergoeding. Denkt u dan ook dat u materiŽle of immateriŽle letselschade heeft opgelopen door toedoen van een ander, schakel dan onze letselschade advocaten Groningen snel in.

Aansprakelijkheidsbeginsel

Indien u denkt dat letselschade is ontstaan door bewuste danwel onbewuste acties van de veroorzaker danwel door de ďgebrekkigeĒ kwaliteit van een product? Dan is het ten eerste van belang of u de verwijtbaarheid van deze letselschade kunt aantonen. Zo ja, dan maakt u al snel een goede kans om de letselschade te verhalen op de veroorzaker. Het aansprakelijkheidsbeginsel houdt dan ook in dat enig verwijtbaar letsel in redelijkheid en billijkheid gecompenseerd moet worden. Wilt u dan ook weten op hoeveel compensatie u rekening kunt houden, schakel ons juridisch letselschade advies in. Denk bij compensatie bijvoorbeeld aan het loon wat u niet ontvangt omdat u niet kan werken. Dit wordt ook wel loonderving of loonschade genoemd.

Type letsel

Het komt velen van ons dan ook wel voor dat u betrokken raakt bij een ongeval waarbij enige vorm van letselschade optreedt. Deze schade had je liever niet gehad en het belemmert je nu ook in je dagelijkse leven. Dat vraagt om een compensatie.

  • Een verkeersongeval geeft u een whiplash;
  • Door een ongeval op het werk verliest u een ledemaat;
  • RSI klachten houden in dat u lastig het huidige werk achter de computer door kunt zetten;
  • Een arts heeft een beoordelingsfout gemaakt en u de verkeerde medicijnen meegegeven;
  • In het ziekenhuis is een medische fout gemaakt tijdens de operatie;
  • Een product vertoont gebreken waarmee u letsel krijgt;
  • Sport letsel, denk aan een professionele wielrenner die door een auto van de sokken wordt gereden en daarmee belandt in het prikkeldraad;
  • Bij uw arrestatie treedt de politie te hardhandig op waardoor u een lichamelijke beperking heeft opgelopen;
  • Overige ongevallen met letselschade als resultaat.

Letselschade beroep

U heeft een bepaald type werk waarbij u mogelijk in omstandigheden komt waarbij u in potentiŽle gevaarlijke situaties komt. U werkt met gevaarlijke apparatuur, u moet het voor uw werk vaak hoger opzoeken, enzovoorts. Uw werkgever moet u daartoe voldoende bescherming bieden, zodat letsel uitgesloten wordt. Toch komen situaties voor waarbij de werkgever onvoldoende bescherming heeft geboden. Het hang en sluitwerk is gebrekkig, aan ARBO eisen voor veiligheid is niet voldaan, veiligheidsmaatregelen zijn niet toegepast. Daarmee is de werkgever verantwoordelijk voor eventueel opgetreden letselschade. Indien het dan ook ernstige letselschade betreft dan kan de te vorderen letselschade eis ook aardig oplopen.

Letselschade zorg

Gewoonlijk zoeken wij medische zorg indien we ons niet goed voelen en dat kan dan ook resulteren in een medische operationele ingreep. Vaak komen we dan ook in betere toestand uit een ziekenhuis dan dat we er in gingen. Toch is dit niet altijd zo. Ook medisch specialisten zijn mensen en kunnen fouten of grove medische missers maken. Een schaar blijft zitten, een ader is geraakt, het verkeerde been is afgezet, de diagnose van de geraadpleegde arts was compleet onjuist. Enkele voorbeelden waarbij de arts verwijtbare fouten heeft gemaakt waarmee het ziekenhuis direct aansprakelijk voor gesteld kan worden. Heeft u dan onverhoopt ook te maken gehad met een medische misser, schakel dan ook onze juridische letselschade specialist Groningen in.